Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:11:05 GMT

دعا، اضطراب و افسردگی را به شدت کاهش می دهد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۸۴۹۷

دعا، اضطراب و افسردگی را به شدت کاهش می دهد

ایسنا/اصفهان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان گفت: تقویت گرایش های مذهبی و عادت به مناجات، اضطراب و افسردگی را در افراد کاهش داده و از بروز اختلالات روانشناختی پیشگیری می کند.

زهرا امینی با اشاره به تحقیقات انجام شده در مذاهب مختلف، اظهار کرد: فقدان معنا، نداشتن هدف در زندگی و تصادفی پنداشتن امور جهان، یکی از مهمترین عواملی است که ریشه افسردگی را در افراد ایجاد کرده و به نتایج هولناکی نظیر خودکشی منجر می شود، درحالی که تقویت باورهای دینی، با معنا بخشیدن به زندگی فرد و هدفمند نمودن سالیان عمر، از بروز نشانگان افسردگی به شدت پیشگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزایش تاب آوری و تحمل رنج و مشقت های زندگی را یکی از مهارت های مهم برای کنترل بیماری های اضطرابی و افسردگی برشمرد و تصریح کرد: ادیان توحیدی با ترویج باورهایی همچون ایجاد گشایش و رحمت از سوی پروردگار، پس از بروز سختی ها که در آیاتی همچون «ان مع العسر یسرا» متجلی است و همچنین دعوت به صبر و پاداش قائل شدن برای صابرین که در عباراتی نظیر «وَ اصْبرِ، فَإِنَّ اللَّهَ لَا یُضِیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِین» متجلی شده، میزان تاب آوری را در افراد دین مدار، به شدت تقویت می کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه سرمایه اجتماعی و مراودات دوستانه و صمیمی با دیگران یکی دیگر از عوامل شفابخش در مواجهه با بیماری های خلقی و اختلالات روانی است، افزود: افراد دین گرا از یک سو، بخشی از اوقات روزانه خود را به گفتگو و درد دل با خداوند اختصاص می دهند که پالایشی روحی به شمار رفته و تاثیر شفابخش دارد و از سوی دیگر، با حضور در مناسک دینی و آیین های مذهبی، از امکان تعامل و مراوده با هم کیشان خود بهره مند می شوند که این نیز موجب تسکین آلام روحی و کاهش اضطراب و درماندگی می شود.

وی ادامه داد: افراد مذهبی همچنین، دستگیری و کمک به یکدیگر را نوعی فضیلت و پاداش اخروی قلمداد می کنند از این رو، فرد دردمند به هنگام حضور در اجتماعات مذهبی، به سرعت مورد حمایت و پشتیبانی دیگران قرار گرفته و از احساس عزلت و نابسندگی در مواجهه با مشکلات خود، فارغ می شود.

امینی، تقویت نگرش مثبت و باور به بهبود شرایط را یکی از تکنیک های درمانی در حل و فصل اختلالات روانشناختی برشمرد و خاطرنشان کرد: در باورهای مذهبی، بر حسن ظن داشتن نسبت به خالق هستی تاکید شده و بر روی عبارات الهام بخشی همچون «والعاقبه للمتقین» تکیه می شود از این رو، در فرآیندهای درمانی، افراد دین مدار، به بهبود شرایط فردی و اجتماعی ایمان راسخ دارند و همین نگرش مثبت، دوره درمان را کوتاه نموده و روند بهبودی را سرعت می بخشد.

سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان، تقویت نشاط و عادت به انجام رفتارهای شادی بخش و نشاط انگیز را یکی از توصیه های مهم علوم روانشناختی برای کاهش اختلالات خلقی بیان کرد و گفت: انجام کار خیر، موجب تقویت احساس رضایت از خود شده و نشاط درونی فرد را به سبب کسب رضایت پروردگار و باور به دریافت پاداش الهی، تقویت می کند، از این رو افرادی که به انجام عمل صالح عادت دارند، کمتر دچار خمودگی و نشانگان افسردگی می شوند.

عضو گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه یکی از دلایل اضطراب پایین بودن اعتماد به نفس و احساس ناتوانی در مواجهه با موقعیت های پرفشار روانی است، گفت: آموزه های دینی همچون توکل و توسل، میزان توانایی افراد را تقویت کرده و بر این حقیقت تاکید می کند که فرد، تنها مامور به وظیفه است و نتیجه امور، به دست خالق و مدبّر هستی است، از این رو افراد برخوردار از گرایش های مذهبی، در امور مختلف، سطح پایین تری از اضطراب و استرس را تحمل می کنند.

وی اختلافات خانوادگی، تنش های شغلی و درگیری های اجتماعی در محیط های مختلف را یکی از عوامل اجتماعی موثر در ایجاد و تشدید مشکلات روانی و رفتاری عنوان و تصریح کرد: ترویج باورهای مذهبی در جامعه، میزان مدارا با یکدیگر و رعایت حقوق دیگران را افزایش می بخشد از این رو، میزان جرم و جنایت، اختلالات خلقی و روانی و ناهنجاری های رفتاری در اقشار دین دار به میزان قابل توجهی، کمتر است.

امینی با اشاره به نتایج پژوهش های مختلف مبنی بر اینکه افراد دارای اعتقادات معنوی، از آرامش روانی بیشتری برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: پایبندی به فرایض دینی، میزان مسئولیت پذیری و تعهد را در افراد به میزان زیادی افزایش می دهد، به همین دلیل، در اقشار مذهبی و جوامع دین گرا، رفتارهای سوئی همچون همسرآزاری و کودک آزاری، مصرف مشروبات الکی، خودکشی و آزار جنسی، بسیار کمتر مشاهده می شود.

سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان، دین باوری و تقویت باورهای مذهبی را در بهبود بیماری های جسمانی نیز موثر دانست و یادآور شد: تقویت روحیه، ارتقای خلق و کسب آرامش روانی، نقشی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، از این رو اتکا به باورهای دینی، میزان سلامت روانی را افزایش بخشیده و به دنبال آن، بهبود بیماری های جسمانی را نیز تسریع می بخشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دعا معنویت گرایی سلامت رواني ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۸۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرکز پژوهش‌های مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ به دولت در مورد سهمیه‌بندی بنزین پیشنهادی ارائه کرد که بر اساس آن دولت باید از خردادماه سال آینده به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو به ازای هر نفر، ماهانه ۱۵ لیتر سهمیه بنزین اعطا کند که این سهمیه از محل حذف سهمیه خانوارهای دارای سه خودرو و بیشتر تامین می‌شود.

ایلنا نوشت: فریدون عباسی در ارزیابی این پیشنهاد اظهار داشت: بنده کلا نسبت به طرح‌ها نظر مثبتی ندارم. بنزین ماده‌ای است که در خودرو استفاده می‌شود، چرا باید به افراد بنزین داده شود؟ در هیچ جای دنیا مشکلی بنزین ندارند، سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد و مردم مصرف می‌کنند، چون هزینه‌ها در کشورهای دیگر واقعی است سوخت هم مثل بقیه کالاها است در کشور ما بیش از حد به این موضوع پرداخته می‌شود، بنزین نباید ابزاری برای بهم زدن آرامش مردم شود.

وی با بیان اینکه تخصیص بنزین به افراد به جای خودرو در راستای اعطای یارانه بیشتر به اقشار کم‌درآمد نیست، افزود: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شاید کسی نمی‌خواهد خودرو داشته باشد یا گواهینامه ندارد و یا ترجیح می‌دهد از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند، بنابراین لزومی ندارد سوخت به افراد اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهتر است به اصلاح نظام حقوق و دستمزد بپردازیم و ارجح‌تر است که ارزش پول ملی را حفظ و تورم را کنترل کنیم و نسبت به افزایش درآمد کسانی که درآمد ثابت دارند و حقوق‌بگیر هستند اقدام کنیم تا میزان حقوق دریافتی این افراد با تورم سازگار باشد نه اینکه هر سال کمتر از میزان تورم افزایش دستمزد داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مشکل کشور در سهمیه‌بندی بنزین نیست، بنزین نباید سهمیه‌بندی شود جز در موارد بحران مثل زمان جنگ آشکار؛ اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و بنزین با کارت سوخت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ما باید همین شیوه تخصیص بنزین با کارت را درست اجرا کنیم یعنی هر شخصی با کارت شخصی سوخت را دریافت کند، قیمت هم مشخص باشد و اگر کسی بخواهد بنزین بیشتری مصرف کند باتوجه به اینکه کشور امکان تولید بنزین به میزان تقاضا را ندارد بنزین را با نرخ وارداتی دریافت کند.

عباسی خاطرنشان کرد: واردات بنزین ارزبر است بنابراین هر شخصی بخواهد بنزین بیشتری به مصرف برساند باید قیمت وارداتی یعنی هزینه واردات، حمل نقل و هزینه جایگاه باید در این نرخ گنجانده شده و قمیت واقعی را پرداخت کند و کسی هم مصرف کمتری دارد بنزین تولید داخل را با نرخ یارانه‌ای که دولت در نظر گرفته دریافت کند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902069

دیگر خبرها

  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند