Web Analytics Made Easy - Statcounter

اینترنت و فضای مجازی زندگی مردم را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و نوع روابط انسان دگرگون شده است. اینترنت میزان افسردگی را به‌طرز عجیبی افزایش می‌دهد و همچنین افراد پس از مدتی به اینترنت و فضای مجازی اعتیاد پیدا می‌کنند. مطالعات جدید نشان می‌دهد افرادی که بیشتر با فضای مجازی سر و کار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خصوص گزارشی تهیه نمودیم تا عوارض منفی زندگی دیجیتال را بر زندگی کاربران بررسی کنیم.

دانشمندان در خصوص زندگی دیجیتال مطالعات بسیار زیادی انجام داده‌اند. هدف آن‌ها از مطالعات سیستماتیک بررسی میزان افسردگی و اضطراب را در زمینه پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات است. فضای مجازی و اینترنت هم به بهبود زندگی مردم کمک کرده است و همچنین می‌تواند موجب افسردگی و اضطراب در افراد شود. تعاملات مثبت، حمایت اجتماعی و ارتباط اجتماعی در فضای مجازی می‌تواند افسردگی و اضطراب را به‌شدت کاهش دهد. تعامل منفی و مقایسه‌های اجتماعی در فضای مجازی منجر به افزایش افسردگی و اضطراب می‌شود.

ارتباطات نادرست در فضای مجازی احساس انزوا را افزایش می‌دهد

مطالعات جدید نشان می‌دهد استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی با احساس تنهایی و عزت نفس پایین و همچنین رضایت از زندگی مرتبط است افراد هر چه بیشتر در فضای مجازی فعال باشند، بیشتر از همیشه احساس تنهایی می‌کنند و هرگز از زندگی خود رضایت ندارند و در واقع از زندگی شخصی خود لذت نمی‌برند، زیرا به‌طور مداوم باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی مردم مقایسه می‌کنند. افراد اگر از اینترنت و فضای مجازی استفاده درست کنند از این فناوری می‌توانند بهترین بهره‌وری را داشته باشند. شواهد نشان داده است که استفاده از داده‌های رسانه اجتماعی با بیماری روانی و رفاه ارتباط مستقیم دارد.

مفید و مضر بودن فضای مجازی به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد، اما اثرات منفی و عوارض آن از جمله افسردگی بیشتر از جنبه مثبت آن است. اگر افراد بتوانند روابط اجتماعی را درک کنند، قطعا تأثیر مثبتی بر سلامت روانشان خواهند دید. درباره افسردگی و اضطراب کمی اختلاف نظر وجود دارد و محققان بر این باورند ارتباطات نادرست و انتظارات زیاد می‌تواند افراد را در افکار منفی غرق کند و همین امر موجب افزایش احساس انزوا می‌شود. علاوه‌بر افسردگی و اضطراب اعتیاد به اینترنت می‌تواند یکی دیگر از عوارض منفی فضای مجازی باشد.

ارتباط میان ظهور افسردگی و حضور فعال در فضای مجازی

اینترنت و فضای مجازی در زندگی مردم ریشه دوانده است و شیوه زندگی را بیش از هر رسانه و تکنولوژی دیگری تغییر داده است، اما نباید از اثرات اعتیاد به اینترنت، تأثیرات منفی آن بر سلامت روان و رفاه عمومی غافل شد. مطالعات قبلی نشان داده است که تقریبا ۷۷ درصد مردم ایالات متحده روزانه به اینترنت متصل می‌شوند. بسیاری از مردم اثرات منفی فضای مجازی را بر سلامت روان جدی نمی‌گیرند و فکر می‌کنند که فعالیت در فضای مجازی هیچ ضرری برای آن‌ها ندارد، اما اینطور نیست و پس از مدتی ترک آن برای کاربران سخت است.

دانشمندان در تحقیقات سیستماتیک خود رابطه میان استفاده از رسانه‌های اجتماعی و علائم افسردگی را در جمعیت کودک و نوجوان بررسی می‌کنند. تجزیه و تحلیل به دست آمده از تحقیقات رابطه معناداری بین استفاده از رسانه‌های اجتماعی و علائم افسردگی در جوانان نشان می‌دهد.

فناوری و فضای مجازی جامعه را به‌شدت متحول کرده است، اما نگرانی‌های والدین درباره پیامد‌های فیزیکی، اجتماعی و روانی آن افزایش یافته است. زندگی در واقعیت مجازی و رسانه‌های اجتماعی برای رشد اجتماعی و عاطفی، رفاه و سلامت روان جوانان مضر است و بعضی‌ها معتقدند که نسل‌های قدیمی‌تر درباره خطرات آن بیش از اندازه اغراق می‌کنند.

اینترنت نوعی رسانه فراگیر برای کسب و کار، اطلاعات و سرگرمی است و همچنین بیشترین تأثیرات را به عنوان وسیله‌ای برای ارتباطات داشته است. استفاده از فضای مجازی رشد تصاعدی دارد و عوارض منفی آن روز به‌روز افزایش می‌یابد. زمانی‌که واقعیت ارتباط نزدیک به نفع تماس تصویری نادیده گرفته شود، ناخودآگاه روابط خانوادگی تضعیف می‌شود. ارتباط دوستانه برای رفاه کودکان و بزرگسالان امری حیاتی تلقی می‌شود، اما ظهور رسانه‌های اجتماعی تأثیرات منفی بر برقراری ارتباط با دوستان واقعی دارد. بررسی‌ها و تحقیقات نشان داده است افرادی که غرق در دنیای مجازی شده‌اند نسبت به بقیه افراد بیشتر دچار افسردگی هستند.

منبع: خبرگزاری آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فضای مجازی افسردگی اینترنت و فضای مجازی رسانه های اجتماعی افسردگی و اضطراب فضای مجازی بر سلامت روان زندگی مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۵۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد

مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران به عنوان مرکز مشاوره برتر کشوری در میان مراکز مشاوره دانشگاه‌های سراسر کشور معرفی شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران در سی‌وششمین گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های سراسر کشور که در دانشگاه زاهدان برگزار شد، از سوی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان «مرکز مشاوره برتر کشوری در سال ۱۴۰۲» انتخاب شد و با اعطای لوح تقدیر و تندیس، دکتر زهره عزیزی رئیس مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران از سوی دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد تقدیر قرار گرفت.


تعداد جلسات برگزار شده توسط روانشناسان، مشاورین و مددکاران و خدمات واحد نوروتراپی دانشگاه‌ها به صورت حضوری و غیرحضوری، خدمات و حمایت‌های مددکاری اجتماعی، توانمندسازی جامعه دانشگاهی، آموزش و ارائه خدمات بهداشت روان نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها و وبینار‌های آموزشی مختص دانشجویان، کارکنان، اساتید و خانواده دانشگاهیان، توانمندسازی جامعه دانشگاهی، انتشارات و تولید محتوا، میزان خدمات روانشناختی شامل طرح‌های حمایتی و مناسبتی برای دانشجویان دانشگاه، سطح پوشش دانشجویان جدیدالورود در طرح کارنامه سلامت روان، تعداد اعضا و میزان فعالیت همیاران سلامت روان، مداخله در بحران‌های روانشناختی و تعداد جلسات تشکیل شده در این خصوص، میزان فضای فیزیکی و نرخ رشد فضای مستقل و برگزاری سمپوزیوم‌های ملی و بین‌المللی، از معیار‌های ارزیابی عملکرد سالانه مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌ها است.

دیگر خبرها

  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود